Maalivahdit

#32 Henri Honkonen
#33 Joonas Laru

Kenttäpelaajat

#4 Jari Kääntö
#5 Oskari Pyrrö
#8 Heikki Rantasuo
#9 Joonas Palosaari
#10 Antti Tervonen
#11 Joonas Kääriäinen
#12 Teemu Ruonakangas
#14 Jani Anttila
#15 Jonne Näppä
#17 Miika Hämäläinen
#18 Eelis Pernu
#22 Niko Vahtola
#23 Eetu Vehanen
#26 Jaakko Ojakoski
#28 Taneli Niskanen
#44 Osmo Pitkäkangas
#49 Miika Anttila
#71 Sami Laukkanen
#83 Ville Karhu
#85 Henri Hyppönen
#91 Aleksi Kauhanen

21.02.2014. Kauden viimeinen turnaus sunnuntaina Rovaniemellä – Ennakkohaastattelussa Antti Tervonen!
Kolmosdivarin edellisessä turnauksessa sarjanousunsa varmistanut SBT Suola hyppää sunnuntaina bussin kyytiin ja matkaa kauden viimeiseen turnaukseen Rovaniemen Keltakankaalle. Joukkue saa myös kauden viimeiseen turnaukseen laajan kokoonpanon, sillä näillä näkymin turnauksesta ovat sivussa ainoastaan Miika Hämäläinen sekä Eetu Vehanen. Päivän ensimmäisessä kamppailussa kello 13 Suola kohtaa rakkaan vihollisen TyPS:n, joka viime keväänä löi Suolan kolmosdivarikarsinnassa, mutta tällä kaudella oli vailla mahdollisuuksia kun Suola vei keskinäisen kohtaamisen lukemin 5-0. Ensimmäisen ottelun jälkeen on hetki aikaa keskittyä olympialätkän finaaliin, kunnes klo 16 Suola ottelee kauden viimeisessä ottelussaan AS Moonia vastaan. Kauden edellisessä kohtaamisessa, niin ikään Rovaniemellä, Suola hakkasi sarjajumbo Moonin lattian rakoon peräti 12-2 lukemin.

Sen enempää tulevia vastustajia analysoimatta otetaan ennakkohaastatteluun mies, joka otti joukkueensa reppuselkään kärkikamppailussa Vaalan Lämäreitä vastaan ja vei hurjalla vireellään SBT Suolan ensi kaudeksi kakkosdivariin. Hyvät naiset ja herrat, pelaajavalmentaja ja itseoikeutettu Mr. SBT Suola: Antti Tervonen!

Haastattelija: Antti. Suola varmisti edellisessä turnauksessa nousun kakkosdivariin. Voitko kuvailla vähän fiiliksiä voitetun Lämärit-ottelun jälkeen?

Antti: Fiilikset oli ja on edelleen loistavat. Huikee oli fiilis ei voi muuta sanoo.

H: Mitä tässä vajaan vuoden aikana on oikein tapahtunut, kun vasta kabinettipäätöksen kautta kolmoseen noussut Suola on ollut tällä kaudella sarjan paras joukkue?

A: Varmasti tärkein asia on että ollaan koko kausi päästy reenaamaan laadukkaasti ja isolla rosterilla. Ei passaa myöskään unohtaa muutamaa täsmähankintaa. Eikä Tessiä joka on omien sanojensa mukaan tähtihankinta

H: Kolmosdivarissa Suola on ollut muita joukkueita edellä lähes joka osa-alueella, mutta kakkosessa taso tulee olemaan pari pykälää kovempi. Missä joukkueen tulee parantaa, jotta myös kakkosessa pärjätään?

A: Tärkeintä olisi saada "oikee koutsi". Rosterin runko meillä on hyvä, mutta kyllä tässä muutama hankintakin on kiikarissa. Reenataan laadukkaasti niin pystytään pelaamaan kakkosta helposti.

H: Jos palataan vielä tähän nykyhetkeen niin totuushan on se, että sunnuntaina on vielä kauden viimeinen turnaus jäljellä Rovaniemellä. Millä lääkkeillä pelaajat saadaan syttymään merkityksettömiin otteluihin?

A: Ihan pomminvarmasti saadaan syttymään. Moni on ottanu maanantain vapaaksi jotta pääsee voitolla yöhön. Eikä häviöllä/häviöillä oo mukavaa lähtä mihinkään. Bussissaki on varmasti parempi tunnelma tulomatkalla jos voitetaan pelit. Ja eikö se olutkin maistu aina paremmalle voiton jälkeen? Tunnen joka jätkän sen verran hyvin että kukaan ei halua hävitä. Ei tarvita lääkkeitä. Suola lähtee pelaamaan täysillä!!

H: Kyllä asia varmasti näin on. Nyt kun Leijonien pelit Sotshissa tuntuvat olevan kaikkien huulilla, niin heitäppä Antti oma veikkauksesi paljon päättyy välierä Suomi - Ruotsi ja mitkä ovat Lasse Kukkosen tehopisteet ottelussa?

A: Suomi voittaa aina ja joka kerta kun veikkaan vastustajalle. Eli jatketaan samalla linjalla. Ruotsille 4-2. Tähänki vetäsit sitte Lassen mukaan. Pilalle meni koko haastis. Sanotaan että 0+0 ja -3 ja kahen maalin aikana mahallaan.. Toivon että oon väärässä. Hyvin se on kuitenki pelannu. OI LASSE ON!!!

H: Haluatko laittaa haastattelun lopuksi vielä terveisesi Suolan faneille?

A: HALUAN!! Kiitos kaikille jotka ovat kannustaneet meitä täällä facessa ja varsinkin niille faneille jotka ovat tulleet seuraamaan pelejä paikan päälle. Muutama huivi on vielä jäljellä joten te jotka ette vielä omista hienointa huivia päällä maan niin kipin kapin hakemaan omanne vain 20 euron hintaan.

H: Kiitoksia haastattelusta!

A: Ole hyvä.

Näillä eväillä sunnuntaiaamuna Rovaniemelle. Loppuun vielä viimeistä kertaa tälle kaudelle Seuraa heitä –osio:

#71 – Sami Laukkanen

Joukkueen kapteeni ja ikänestori Sami Laukkanen ottaa sunnuntaina todennäköisesti viimeiset juoksuaskeleensa SBT Suolan virallisessa sarjaottelussa. Sami on hoitanut kapteenin tehtävänsä erinomaisesti ja kommunikaatio tuomareiden kanssa on aina sujunut kypsästi ja tyylikkäästi. Laukkasen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu hyvä liike ja kyky päästä vastustajan ihon alle.

#83 – Ville Karhu

Ville Karhu on Laukkasen tavoin salibandyuransa vedenjakajalla. Tällä kaudella suhteellisen pienellä peliajalla operoinut Karhu on täyttänyt tarpeen tullen ruutunsa todella hyvin. Karhu ei ole joukkueen taitavin pelaaja, mutta mies haistaa maalipaikat erinomaisesti, josta osoituksena hattutemppu OSB:n verkkoon alkukaudella. Kentän ulkopuolella Karhu on hoitanut seuran organisatorisia asioita erinomaisella otteella, joten myös sillä puolella Karhun jättämä aukko tulee olemaan valtava.
10.02.2014. SBT Suola otti Kempeleen turnauksesta täydet pisteet ja varmisti sarjanousun!
Neljän pisteen sarjajohdossa kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen lähtenyt SBT Suola esitti vakuuttavia otteita ja kaatoi ensin OSB:n lukemin 7-1 ja sen jälkeen Vaalan Lämärit lukemin 8-4. Sunnuntain tulokset tarkoittivat sitä, että Suola lähtee kauden viimeiseen turnaukseen neljän pisteen johdossa eikä sarjakakkonen LAPA voi enää kiriä oulunsalolaisten ohi, sillä joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Suolan voittoihin. Näin ollen SBT Suola tekee oulunsalolaista salibandyhistoriaa ja pelaa ensi kaudella kakkosdivaria!

SBT Suola – OSB 7-1

Ottelun alusta asti oli selvää, että Suola on ottelussa OSB:ä paremmalla jalalla ja joukkue saikin luotua hyviä maalipaikkoja heti alusta alkaen. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Heikki Rantasuo, joka ampui totuttuun tyyliinsä kovan laukauksen verkon perukoille Jani Anttilan poikkisyötöstä ajassa 5:46. Suola pyöritti palloa OSB:n päädyssä erän viimeisille minuuteille saakka, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Erän loppuun OSB puolestaan sai hyvin painetta Suolan päätyyn, jolloin Jari Kääntö joutui ottamaan kaksiminuuttisen vaarallisesta pelistä ja näin ollen OSB pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Toisen erän alussa OSB:n ylivoima tyrehtyi nopeasti, sillä ajassa 16:03 Jukka-Pekka Heikura otti jäähyn estämisestä ja peli jatkui tasavajaalla. Suola iski tasavajaalla nopeasti, sillä ajassa 16:07 Miika Hämäläinen syötti kulmapisteeltä pallon maalin eteen unohtuneelle Miika Anttilalle ja mies vei Suolan kahden maalin johtoon. Ottelu jatkui Suolan komennossa ja ajassa 21:50 Niko Vahtola avasi kauden pistetilinsä tarjoilemalla rystysyötön suoraan Eelis Pernun lapaan ja Eelis tälläsi suoraan syötöstä lukemiksi jo 3-0. Suola löi lisää vettä myllyyn, kun ajassa 24:24 Taneli Niskanen iski Miika Hämäläisen ampuman paluupallon verkkoon. Heti seuraavassa vaihdossa loistavaa ottelua pelannut maalivahti Henri Honkonen heitti mainion avauksen ja Miika Hämäläinen pääsi puolittain läpi. OSB:n puolustajalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin estää maalinteko lyömällä Hämiksen mailaan ja näin ollen Hämis pääsi ampumaan rankkaria kolmatta kertaa tälle kaudelle ajassa 25:01. Mies ei erehtynyt, vaan harhautti maalivahdin ja iski pallon verkon perukoille ja lukemiksi jo 5-0. Erän loppuun myös OSB sai kuparisensa rikki, kun ajassa 27:48 Joonas Koski laukoi pallon ohi Honkosen.

Kolmas erä jatkui edelleen pääosin Suolan komennossa ja ajassa 33:55 Hämis löysi maalille ajaneen Taneli Niskasen, joka ohjasi pallon ohi OSB:n Markus Marttilan. Suola iski ottelussa vielä kertaalleen, kun Eelis Pernun lätty löysi maalin edestä Niko Vahtolan ja mies iski kauden avausmaalinsa ja ottelun loppulukemat 7-1 ajassa 39:20. Kaiken kaikkiaan ottelu meni pitkälti Suolan suunnitelmien mukaan, onnistumisia tuli laajalta rintamalta ja Henri Honkonen oli maalinsuulla totuttuun tapaan itse varmuus.

SBT Suola – Vaalan Lämärit 8-4

Päivän toisessa ottelussa panoksia riitti molemmilla joukkueilla. Suolalle voitto olisi tiennyt varmaa nousua kakkoseen, kun taas päivän ensimmäisen ottelunsa hävinnyt Lämärit kaipasi lisäpisteitä kamppailussa karsijan paikasta. Ottelu alkoi Suolan komennossa ja Antti Tervonen ampui Eetu Vehasen syötöstä pallon ensimmäisen kerran maaliin jo ajassa 1:59. Suolan nimekäs Tervonen-Rantasuo-Vehanen –ketju otti lisää roolia jo 5:27, kun Eetu Vehanen iski maalin kulmalta pallon verkkoon Heikki Rantasuon esityöstä. Heti seuraavassa vaihdossa Suola päästi kuitenkin Lämärit maalin päähän, sillä Jari Käännön syötön katkaissut Heikki Hannikainen ohitti Henri Honkosen ajassa 5:34. OSB:ä vastaan tuloksellisesti hieman pimennossa ollut Rantasuon johtama ketju oli kuitenkin Lämäreitä vastaan tulikuuma ja Eetu Vehanen iski Suolan kolmannen maalin Tervosen syötöstä jo ajassa 6:01. Lämärit tuli kuitenkin jälleen maalin päähän ajassa 10:35, kun Jussi Kettunen laukoi pallon toistamiseen Suolan verkkoon. Suola otti jälleen kahden maalin johdon, kun Antti Tervonen laukoi lukemiksi 4-2 Jani Anttilan syötöstä ajassa 11:58. Erän lopussa Tervonen osoitti kuinka paljon mies janoaa ottelusta voittoa ja mies viimeisteli hattutemppunsa ajassa 13:34 Eetu Vehasen esityöstä. Maalirikkaan ensimmäisen erän jälkeen tilanne näin ollen 5-2 Suolalle.

Toisessa erässä vaalalaiset hakivat vimmatusti kavennusta, mutta Suolan maalin suulla Henri Honkonen otti jälleen isoja torjuntoja. Suola sai myös omat paikkansa erässä, mutta kumpikaan joukkue ei saanut toisessa erässä palloa verkon perukoille. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Lämäreiden Mikko Huovisen kahden minuutin jäähy vaarallisesta pelistä ajassa 28:49.

Suola pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla ja pyöritti hyvin palloa Lämäreiden päädyssä. Suolan ylivoimapeli tuotti tulosta ajassa 30:29, kun Miika Anttila iski maalin edestä pallon verkkoon Miika Hämäläisen napatessa maaliin syöttöpisteen. Lämärit eivät luovuttaneet, vaan ensin Joni Meriläinen iski ensin ajassa 31:09 Keijo Koistisen syötöstä ja ajassa 39:14 sama mies kavensi tilanteeksi 6-4. Ajassa 40:38 Suolan Tervonen otti kuitenkin jälleen sankarin viitan harteilleen ja mies iski Eetu Vehasen syötöstä jo ottelun neljännen osumansa. Lämäreiden haaveet tulla vielä peliin mukaan kariutuivat ajassa 42:16, kun Pauli Lämsä ajeli Suolan Miika Anttilan laidassa sillä seurauksella, että mies sai vaarallisesta pelistä viisiminuuttisen. Suola pääsi näin ollen pelaamaan loppupelin ylivoimaa ja pelasi sitä todella fiksusti. Joukkue pyöritti palloa Lämäreiden päädyssä pelin loppuun ottamatta turhia riskejä pallon kanssa ja lopullisen niitin ylivoimalla iski Eelis Pernu maalin edestä ajassa 44:51 ja Jani Anttila nappasi maaliin syöttöpisteen.

Loppusummerin soitua taululla komeili lukemat 8-4, jolloin riemu repesi Suolan vaihtopenkillä ja katsomossa, jossa näkyikin olevan mukavasti Suolan sinistä väriä. Kättelyiden jälkeen Suolan pelaajavalmentaja ja turnauksen toisessa ottelussa kentän ehdoton kuningas Antti Tervonen kannettiin ansaitusti ”noususuihkuun”, jonka jälkeen pelaajat pakkasivat kamppeensa ja suuntasivat Ravintola Tyrskymyrskyyn voiton maljalle. Iso osa pelaajista matkasi vielä loppuillaksi keskustaan noususaunaan ja sen jälkeen voitolla yöhön. Illasta riittäisi tarinoita kerrottavaksi rajattomasti, mutta mainitaan vain sen verran että Ville Karhu heitti Apollossa pikkukikkaa ja vei Eelis Pernua 100-0.

Kauden viimeinen turnaus pelataan Rovaniemen Keltakankaalla 23.2. johon Suola lähtee paineettomista lähtökohdista hakemaan pisteitä TyPSiltä ja AS Moonilta. Vaikka panosta ei otteluissa varsinaisesti ole, lähtee joukkue ehdottomasti hakemaan lisävoittoja tililleen ja päättämään kautta tyylikkäästi.
06.02.2014. Kolmosdivari jatkuu sunnuntaina Kempeleessä – kärkikamppailussa äärimmäisen kovat panokset
SBT Suolan taival salibandyn kolmosdivarissa jatkuu sunnuntaina kauden toiseksi viimeisessä turnauksessa Kempelehallilla. Päivän ensimmäisessä kamppailussa Suola kohtaa OSB:n klo 16 ja toisessa ottelussa Suola kohtaa sarjakakkosen Vaalan Lämärit. Sunnuntain tulokset ovatkin todellinen suunnannäyttäjä Suolan lopullisen sijoituksen kannalta, sillä kahdella voitolla Suola varmistaisi sarjanousun, kun taas kahdella tappiolla suora sarjanousu ei enää olisi oulunsalolaisten käsissä.

Suolan kokoonpanosta on sunnuntaina sivussa varmuudella ainoastaan Jaakko Ojakoski, joka syyskauden tavoin otti äkkilähdön rapakon taakse. Suolan parhaan pistemiehen Miika Anttilan tilanne on vielä auki, sillä mies kärsii selkävaivoista ja Teemu Ruonakankaan kantapää vihoittelee edelleen siihen malliin, että myös Tessin pelikunto on pieni kysymysmerkki. Suola saa kuitenkin hyökkäyspäähän kaivattua tulivoimaa, sillä erinomaisen maalivainun omaava Eetu Vehanen palaa joukkueen kokoonpanoon kolmen turnauksen tauon jälkeen. Kaiken kaikkiaan reeniaktiivisuus ja tekemisen meininki ovat olleet edellisen turnauksen jälkeen hyvällä tasolla ja pienet ketjukokoonpanomuutokset ovat ainakin reenien perusteella olleet onnistuneita. Perinteisten valmistavien harjoitusten sijaan Suola pelasi harjoitusottelun Merikosken b-junioireita vastaan, joka päättyi tulokseen 4-4. Suolan riveistä puuttui useita joukkueen runkopelaajia, joita kuitenkin paikkasivat erinomaisin ottein kakkosdivarin Limingan Niittomiehistä puolustaja Aki Alatalo sekä hyökkäyspäässä vitosdivarin supertähti Mika ”Sakke” Ihala.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu sarjataulukosta sijalta kahdeksan löytyvä OSB, joka on oikeastaan täysin päinvastainen joukkue kuin Merikosken vikkeläjalkaiset juniorit. OSB:n vanhat herrat eivät ole sarjan nopein tai taitavin joukkue, mutta joukkueen pelaajat löytävät kentältä toinen toisensa ja joukkue iskeekin maalipaikoista yleensä kovalla prosentilla. Edellinen ottelu päättyi Suolan 11-5 voittoon, mutta siitä huolimatta on syytä pitää mielessä että pelipäälle sattuessaan OSB:n Markus Marttila on yksi sarjan parhaita maalivahteja. Samanlaista maali-iloittelua kuin Raahen turnauksessa tuskin on luvassa, joten OSB:ä vastaan Suolan tulee hyödyntää maalipaikkansa kovemmalla teholla kuin kevään aiemmissa turnauksissa, estää vastustajan nopeat vastahyökkäykset ja ottaa paljon peittoja.

Turnauspäivän viimeisessä ottelussa Suola kohtaa sarjakakkosena majailevan Vaalan Lämärit ja kyseessä on eittämättä Suolan kauden tärkein kamppailu. Lämärit on Suolaa neljä pistettä perässä ja joukkue laittaa takuulla kaikki peliin, jotta mahdollisuudet suoraan nousuun säilyvät. Joukkueet kohtasivat toisensa jo kauden ensimmäisessä turnauksessa Nallisportissa, jossa pisteet tasattiin lukemin 3-3. Tuossa ottelussa Suola hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta Lämärit iski maalinsa vastahyökkäyksistä ja Suolan virheistä. Ennakkoon on odotettavissa hyvin samantyylistä ottelua kuin aiemminkin; Suola pyrkii pitämään paljon palloa, kun taas Lämärit puolustavat omaa maaliaan tiiviisti ja pyrkivät iskemään tarvittavat maalit vastaiskuista. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Suolan on vältettävä pallon menetyksiä ja myös peittopelin on oltava kunnossa, sillä Lämäreiltä löytyy muutama erinomainen maalintekijä. Hyökkäyspäässä Suolan hyökkääjiltä kaivataan myös tehokkuutta, sillä Lämärit lyönee maalinsa eteen sellaisen sumpun, ettei tuhannen taalan maalipaikkoja mahdottomasti siunaannu.

Suola toivottaa kaikki kannattajat paikalle huutamaan joukkueen voittoon klo 16 ja klo 19. Joukkue myy otteluiden välissä äärimmäisen tyylikkäitä SBT Suola –fanihuiveja hintaan 20 euroa. Saavu siis paikalle tuomaan katsomoon äänesi lisäksi myös Suolan sinistä väriä! Sunnuntaina kannattaa seurata heitä:

#17 – Miika Hämäläinen

Liukasliikkeinen ja taitavilla käsillä varustettu rankkarispesialisti ja pukukoppihassuttelija Hämbe ei ole edellisissä turnauksissa tehoilla mässäillyt, mutta ketjumuutosten myötä reeneissä putki on alkanut kulkemaan ja miehen parhaat ominaisuudet on jälleen saatu esille. Sunnuntaina nähdään jatkuuko reenien hyvä vire myös sarjapeleissä.

#5 – Oskari Pyrrö

Oku on yksi puolustuksen tukipilareista ja miehen uhrautuva pelaaminen palkittiin ROKOKOOta vastaan parhaan pelaajan palkinnolla. Oku pelaa varmaa peruspeliä, ei tee kentällä turhia virheitä ja laittaa aina tarpeen tullen uskomattomassa tikissä olevan kroppaansa pallon tielle. Miehen vahvaa kaksinkamppailupelaamista tarvitaankin sunnuntaina erityisesti taitavia Lämäreiden hyökkääjiä vastaan.
Uudemmat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Vanhemmat